Over ons

Blog over huisdieropvang Hallo allemaal! Mijn naam is Katja. Ik ben een 49-jarige huisvrouw die dol is op dieren en dan vooral op honden. Mijn twee honden zijn mij heel dierbaar en we brengen heel veel tijd samen door. Nu is het zo dat er heel wat mensen zijn die op reis gaan en dan nood hebben aan huisdieropvang. En dan vind ik het heel belangrijk dat ze hier de juiste beslissing in nemen. Want ook huisdieren verdienen een aangenaam verblijf en daar wil ik mij dan ook graag voor inzetten. Ik stel mij in mijn buurtje ter beschikking als opvang maar help mensen ook verder naar andere opvang als dat nodig is. Je lees er alles over in mijn blog. Veel leesplezier alvast.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Kattenpension
27 maart 2018
Hondenverblijf vinden
21 december 2017

Kattenpension

Wanneer je een kat hebt, of misschien wel meerdere katten, dan wordt het langdurig op vakantie gaan altijd wat lastiger. Een kat kan heus wel enkele dagen alleen thuis zijn, als je voldoende voedsel en water klaarzet, maar het kan ook zomaar eens gebeuren je voor langere tijd afwezig bent door vakantie of ziekhuisopname. In sommige gevallen kan het zo zijn dat familie of vrienden voor je kat kunnen zorgen, maar ook dit is niet altijd mogelijk. Dan kun je dus overwegen om je kat naar een kattenpension te brengen. In Dierenkliniek Dikketje DAP weet je zeker dat je kat aandacht krijgt van kattenliefhebbers en ook de nodige verzorging. Er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden voordat je je kat naar een kattenpension brengt.  

De gemoedstoestand van de kat

Je huis is voor de kat een vertrouwde omgeving. Hem daar zomaar weghalen, vooral als het een binnenkat is, is niet altijd verstandig. Bepaal dus eerst hoe je kat het zou vinden om ondergebracht te worden in een kattenpension. Kan een kat bijvoorbeeld omgaan met meerdere katten in zijn omgeving, want dikwijls zullen katten bij elkaar gezet worden. Vooral wanneer je maar één kat hebt, kan het plaatsen in een andere omgeving met meerdere katten best wel stressend werken. Je zou het voor die tijd eens kunnen uitproberen, hoe de kat reageert wanneer hij uit zijn vertrouwde omgeving wordt gehaald. Let dan vooral op hoe hij reageert. Wordt hij gestrest, agressief of angstig, dan is het geen goed idee.  

Waar op letten bij een kattenpension?  

Dat een kattenpension meerdere katten heeft rondlopen, kun je niet voorkomen, daar is het een pension voor. In sommige pensions is met misschien mogelijk dat katten gescheiden van elkaar gehouden worden en een aparte kamer krijgen. Let er ook goed op of er nog andere dieren rondlopen, zoals bijvoorbeeld een hond. Dit is niet wenselijk. Je mag er van uitgaan dat de meeste kattenpension erg veel om katten geven en je kat er de allerbeste verzorging en aandacht krijgt. Wanneer je kennis gaat maken, let er dan op hoe de eigenaar met de katten omgaat. Het is ook verplicht om je kat in te enten tegen de kattenziekte en niesziekte. Dit moet je kunnen aantonen met het inentingsboekje die je bij de dierenarts ontvangt. Het mag niet langer dan één jaar geleden zijn dat de kat is ingeënt, maar ook niet korter dan twee weken voor aankomst in het kattenpension. Heeft je kat een speciaal dieet, zorg dan zelf voor het eten voor de kat, immers jij weet exact wat de kat mag hebben.

Tags: